CoMaCa of the Year Cases

Tijdens TLDR2014 wordt de Content marketing Case of the year award uitgereikt: de prijs voor de beste contentmarketing campagne van het jaar.

De winnaar krijgt een opleiding ter waarde van € 3250,- aangeboden door opleider SRM.

Hoe wordt de winnaar bepaald?

Jij als bezoeker kunt stemmen op de inzending die jij het meest interessant, sexy, effectief of indrukwekkend vindt.

De top 3 inzendingen met de meeste stemmen worden uitgenodigd voor TLDR2014. Die cases worden door onze vakjury beoordeeld. De beste case wint de mooie prijs.

  • Stemmen mag 1 maal per etmaal, per IP-adres (meerdere stemmen op 1 IP worden uit de resultaten gefilterd)
  • Indien met het stemmen wordt gefraudeerd, wordt de inzending gediskwalificeerd
  • Stemmen kan tot en met dinsdag 11 november 18:00 uur
  • De top 3 cases met de meeste stemmen wordt via www.tldr2014 bekend gemaakt en via @tldr2014

Stemmen kan ook via de TLDR2014 app, zo kun je ook mobiel je favoriet aan een plek in de top 3 helpen!

 

play-iconapp-store

 

 

 

Download de app voor Android | Download de app voor iPhone

We wensen alle deelnemers veel succes en alle stemmers veel wijsheid!

Internet Advantage / Only for Men >>

De Case

In de regio waar de winkels van Only for Men zitten hebben zij een goede naamsbekendheid. Met de webshop bedienen zij echter heel Nederland. Het doel van de campagne was om landelijke bekendheid te genereren voor van Only for Men.

Only for Men is de kledingsponsor van drie voetbalclubs uit het betaald voetbal: Vitesse, De Graafschap en RKC Waalwijk. Om de associatie met voetbal uit te buiten is de campagne #wijwilleneenkledingsponsor bedacht. Via deze campagne konden alle amateurvoetbalteams kans maken op een complete restyling door hun nieuwe ‘kledingsponsor’ ter waarde van €10.000.

Welke strategieën zijn er ingezet?

Er is gekozen voor een crossmediale aanpak om deze campagne kenbaar te maken binnen de doelgroep. De volgende kanalen zijn daarbij ingezet:

  • De social media kanalen van Only for Men zijn uitgebreid ingezet
  • Facebook advertising, gericht op de doelgroep
  • De nieuwsbrieven van Only for Men en Vitesse hebben meermaals aandacht aan de campagne besteed
  • Een pagina grote advertentie in het grootste voetbalblad van Nedelrand: VI
  • Bannering binnen de VI-app
  • Outreach naar alle voetbalclubs van Nederland, totaal meer dan 3000.
  • Outreach naar alle niche websites rondom voetbal

Vertel ons over de uitvoering en het verloop van deze case

De grootste uitdaging van deze campagne was om de doelgroep te activeren om daadwerkelijk toffe content te gaan creëren. Door een goed afwisseling tussen de ingezette kanalen kwamen al snel de eerste deelnemers binnen, die met foto, tekst en video de jury probeerde te overtuigen dat zij kans moesten maken op de prijs!

Wat maakt deze case succesvol?

Doordat een van de deelnemende teams een zeer originele inzending instuurde, die viraal ging, kwamen er steeds meer creatievere inzendingen en werd de lat steeds hoger gelegd voor de deelnemers. Het succes van deze campagne schuilt dan ook niet in de kwantiteit van de deelnemers, maar de kwaliteit van de deelnemers en het resultaat.

Middels tienduizenden youtube views, duizenden likes, shares, tweets, retweets, en aandacht van onder andere de telegraaf, vrouw.nl, omroep brabant en verschillende regionale en lokale media is deze campagne onder de aandacht gebracht van een miljoenenpubliek.

Doordat er flink wat websites aandacht hebben besteed aan de campagne, zijn er tientallen links en mentions vergaard, wat een positieve invloed heeft op de zichtbaarheid van onlyformen.nl binnen de zoekmachines.

Zie ook: http://www.onlyformen.nl/kledingsponsor

Over Internet Advantage/Only for men

Internet Advantage is een full-service online marketingbureau uit Utrecht. De afdeling content marketing bestaat uit zo’n 10 bevlogen, creatieve en doelgerichte content marketeers. Onze klanten zijn voornamelijk e-commerce bedrijven uit verschillende branches zoals fashion, travel en finance.

Only for Men is een one stop-shop voor de moderne man. Alles op het gebied van mode en meer; onder één dak vind je bij ons de mooiste merken in business, casuals, jeans en schoenen. Daarnaast voert Only for Men zeven ijzersterke private brands met elk een eigen gezicht en doelgroep. Ook zorgen we altijd voor vernieuwende accessoires en onverwachte gimmicks en gadgets. Naast 10 offline winkels heeft Only for Men ook een succesvolle webshop. Onlangs is Only for Men awards ontvangen voorBeste Winkelketen van Nederland en een Webshop Award in de categorie herenmode.

LEWIS PR en Quadia >>

De Case

Toen Quadia tien jaar bestond, wilden we dat vieren. Omdat de sector nog zo jong is, besloten we om de geschiedenis van online video te gaan schrijven; samen met (andere) fans van video. Het doel was dus drieledig:

  • De geschiedenis vertellen van tien jaar online video
  • De online video community daar actief bij betrekken
  • De bekendheid van Quadia als online video-specialist vergroten

Welke strategieën zijn er ingezet?

We wilden de geschiedenis van 10 jaar online video zowel vanuit Quadia vertellen, als ook aan de hand van de verhalen van experts van buiten (zoals de oprichter van YouTube in Nederland). Om andere liefhebbers van video te betrekken, besloten we een verkiezing te organiseren waarin we de meest beeldbepalende online video’s van de afgelopen tien jaar zouden kiezen.

We hebben een mix ingezet van online en offline content: een glossy magazine, video, virtual reality, blogs, een landing page, een webinar en social media.

Vertel ons over de uitvoering en het verloop van deze case

  • Het centrale stuk content van de campagne was een glossy (print!)magazine, met interviews met experts over de geschiedenis van online video.
  • Dit magazine is meegestuurd met Emerce (12.000 ontvangers)
  • Het hoofdartikel van dit magazine: 10 beeldbepalende online video’s van de afgelopen tien jaar. Dit was de eerste aanzet tot de verkiezing.
  • De cover van het magazine werd ontworpen door kunstenaar GabyGaby. Hij maakte een collage van de tien video’s die in het magazine worden genoemd. Hij filmde terwijl hij aan het schilderen was. Deze making of-video is als virtual reality-element toegevoegd aan de cover. Sowieso zijn alle video’s die in het magazine worden beschreven, via Layar met een smartphone te bekijken na het scannen van de pagina.
  • Vlak na het verschijnen van de blog werd via Marketingfacts de verkiezing van Vote Your Video aangekondigd. Lezers werden opgeroepen om video’s te nomineren voor de shortlist.
  • Enkele weken later werd de shortlist van 20 video’s bekend gemaakt (weer via Marketingfacts)
  • De video die na de stemronde als winnaar uit de bus kwam, was Kijk Kanker De Wereld
  • Uit van Ditzo. Het marketingteam van de verzekeraar kreeg de award uitgereikt tijdens een surprise-video.
  • In de AKN Studio’s in Hilversum werd een webinar gehouden over tien jaar online video, waarin de winnaar van de verkiezing bekend werd gemaakt.

Wat maakt deze case succesvol?

De combinatie van online en offline content, de creatieve input van mensen van buiten (kunstenaar GabyGaby en de geïnterviewde experts) en de betrokkenheid van online video-liefhebbers maakten deze campagne een écht feestje!

Zie ook http://voteyourvideo.nl/

Over LewisPR Quadia

Deze case is uitgevoerd door LEWIS PR in opdracht van en samenwerking met Quadia, een bedrijf dat is gespecialiseerd in online video; zowel het realiseren van online video platforms (OVP) als video-producties.

NLkabel >>

De Case

De ingrijpende innovaties in het kabelnetwerk zijn voor consumenten – en ook beleidsmakers en beslissers over infrastructuur – niet altijd goed zichtbaar, het kastje op de muur verandert niet altijd mee.

Concurrenten speelden daar goed op in, zoals KPN’s dochter Reggefiber dat al jarenlang het onderhoud van het KPN-netwerk positioneert als het aansluiten van gebruikers op de toekomst met de komst van ‘glasvezel’. Een advies dat toekomstvast breedband er al ligt, in de vorm van het kabelnetwerk, en dat de gemeente dus niet per se iets hoeft te doen om haar burgers, bedrijven en instellingen aan te sluiten, brengt een adviseur niet veel brood op de plank.

Sommige adviseurs hebben daardoor de neiging om de kracht van kabelnetwerken te bagatelliseren. “Echt waar, kan dat allemaal met de kabel? Wist ik helemaal niet.” Dat hoorden we net iets te vaak, na een presentatie bij overheden over de kracht van kabelnetwerken.

Daarom hebben we besloten om onze kennis over kabelnetwerken, innovaties daarbij en überhaupt de dynamiek in de omgeving van onze sector, ook via een online kenniscentrum beschikbaar te stellen.

Daarbij hanteren we veel soorten content om verschillende doelgroepen te bedienen en zorgen dat die content op het juiste moment op de juiste plek komt via een doordachte social media strategie.

Welke strategieën zijn er ingezet?

Kennis en doelgroep

Vaststellen wat de doelgroep is en welke kennis ontbreekt is misschien wel het moeilijkste deel. Door de trends in de sector te combineren met die in de externe omgeving, en te analyseren wat de wisselwerking tussen deze beide zou kunnen zijn, kom je tot een aantal onderwerpen die relevant zijn.

Onderwerpen waarvan je ziet dat ze nog wel wat inhoudelijke input kunnen gebruiken, waarvan je als branchevereniging kennis hebt en waarover je dus met autoriteit en geloofwaardigheid kunt communiceren.

Hiermee kun je, niet onbelangrijk, de leden écht helpen. Wij hebben – in overleg met de leden – vier onderwerpen gekozen. Eén daarvan is dat we feiten willen inbrengen in de discussie over de kracht van de kabelnetwerken.

De doelgroep bestaat in principe uit beleidsmakers, bestuurders en politici op regionaal en lokaal niveau.

Middelen


Om het gekozen onderwerp tot leven te laten komen, zetten we een arsenaal aan content in, waaronder interviews met experts van binnen en buiten de sector, animaties, korte video’s, blogs, infographics, verslagen van discussies op social media en factsheets.

Overbrengen



Hoe krijgen we de kennis bij de doelgroep? We komen bij het cruciale sluitstuk van onze nieuwe strategie: social media. We hebben lang geworsteld met de vraag ‘hoe dan?’ en tenslotte een social media adviseur in de arm genomen. Met hem – Herman Couwenbergh – hebben we een geïntegreerde aanpak van productie en distributie van content ontwikkeld. Die aanpak valt in drie delen uiteen.

Ten eerste is de website van NLkabel het scharnierpunt voor de content. De site is helemaal opnieuw in de steigers gezet. Alle typen content zoals hiervoor beschreven moesten een makkelijke plek kunnen krijgen op de site, en vooral ook deelbaar zijn via social media. De nieuwe website staat online sinds juni 2013.

Ten tweede moest Google onze beste vriend worden. Voor de door ons gekozen onderwerpen willen we hoog in de Google-rankings komen. Daarvoor willen we niet betalen, dus de enige manier om dat te bereiken is én goede content maken én daarbij rekening houden met de eisen die Search Engine Optimalisation stelt.

Het derde element bij de distributie van onze kennis via social media is simpelweg bloed, zweet en tranen: we moesten ‘social’ worden. We hebben, met de beschikbare online tools, een monitoring systeem opgezet waarmee we – gefilterd op relevante trefwoorden – de social media platforms in de gaten houden.

Als beleidsmakers, bestuurders, politici of influencers zich mengen in een discussie die raakt aan onze gedefinieerde onderwerpen, dan doen we daaraan actief mee.

Vaak kunnen we mensen verwijzen naar een van de pagina’s op onze site, waar we al relevante content hebben staan voor de discussie die gaande is. Zo niet, dan maken we soms snel nieuwe content. Deze aanpak was voor ons, ‘zenders’ van informatie als we waren, echt heel erg nieuw.

Vertel ons over de uitvoering en het verloop van deze case

Als je over resultaat spreekt, is dat natuurlijk altijd relatief ten opzicht van de kosten. Die bleven zeer overzienbaar, zeker omdat de content voor een groot deel bij de professionals van de organisatie zelf vandaan komt. Het management van de social media kost vooral mensuren, naar schatting zo’n twee uur op een dag. En de volgende dag weer.

Voor diverse onderwerpen hebben we een ‘content-flow” ontwikkeld, waar we via verschillende typen media verschillende doelgroepen bedienen. Zo hebben we opdracht gegeven om de upoadsnelheden op internet te onderzoeken, een relevant onderwerp als het gaat om de toekomst van internet cq de netwerken. Dat onderzoek is verricht, en de resultaten zijn op verschillende manieren gedeeld:

Wat maakt deze case succesvol?

Als we één ding geleerd hebben in het afgelopen jaar, is het dat social media een lange adem vereisen. Je moet als organisatie een online reputatie opbouwen door de combinatie van vertrouwenwekkende content en actieve aanwezigheid in de social media. Dat kost tijd.

Cijfers zeggen iets, maar niet al te veel. Aantal volgers op Twitter? Niet belangrijk, het gaat om de relevante volgers (loopt gestaag op). Bezoekers op website? Loopt wat op, maar veel belangrijker is dat ze lang genoeg blijven op de pagina’s die we belangrijk vinden (en dat doen ze).

Wat ons méér zegt is dat we regelmatig publiciteit krijgen in de vakpers naar aanleiding van publicaties op onze website. Dat sommige artikelen op onze site veel meer dan honderd keer gedeeld worden op LinkedIn. Dat we discussies over de kabelsector aantoonbaar van de feiten voorzien die voorheen niet toegankelijk waren zoals nu. Dat ons netwerk door onze activiteiten in de social media fiks is uitgebreid. En dat onze content in veel gevallen al behoorlijk goed vindbaar is via Google.

De digitale wederbloei van NLkabel is geen project binnen een bestaande organisatie. Het is een geheel nieuwe manier van werken, die vooral ook een andere mindset vereist dan voorheen. Het gaat om voortdurend denken aan nieuwe manieren van content maken, kansen zien in social media, daarop snel inspelen, het je eigen maken van online gereedschappen.

Als iemand nu zegt: „Wist ik helemaal niet”, dan had hij het in ieder geval kúnnen weten en dan leiden we die persoon naar de content die online beschikbaar is. Op die manier wordt ons traditionele lobbywerk erg geholpen door onze digitale wederbloei!

Over NLkabel

NLkabel behartigt de belangen van kabelbedrijven. Het kabelnetwerk bestaat in Nederland vrijwel geheel uit glasvezel. De leden van NLkabel, waaronder Ziggo, UPC, CAIW en DELTA, bieden consumenten en bedrijven via de kabel onder meer supersnel internet, digitale televisie, HDTV, Video on Demand, interactieve TV, telefonie en WiFi.

Yune >>

De Case

Stabilo Nederland, dé schrijfwarenfabrikant, wilde tijdens het grootste evenement van 2014, het WK voetbal, van zich laten horen. En flink ook. Het gesprek van de dag opeisen, (online) buzz/PR genereren met een video die uitlegt welk een creatieve kracht er los kan komen / mooie dingen gemaakt kunnen worden met een pen. Dat valt niet mee tussen het geweld van internationale merken als Nike, Heineken, Adidas, Ford en MasterCard….

Welke strategieën zijn er ingezet?

Mensen willen creëren om zich te kunnen uiten, en een pen is bij uitstek het fundamentele en enorm stimulerende instrument om dat te kunnen doen. Help ze daarbij, en ze worden blij! 
Dit is het fundament van de contentstrategie van Stabilo.

Mensen willen creëren om zich te kunnen uiten, en een pen is bij uitstek het fundamentele en enorm stimulerende instrument om dat te kunnen doen. Help ze daarbij, en ze worden blij! 
Dit is het merkverhaal, het fundament van de contentstrategie van Stabilo. Maar hoe bereik je een grote groep mensen met deze boodschap, wetende dat Stabilo Nederland niet de budgetten van de grote merken heeft?

Media inzet

Stabilo, het schrijfwarenmerk, gaf Yune Social de opdracht om out of the box te denken en met een beperkt budget toch het gesprek van de dag te worden. Geen specifieke beperkingen, behalve dat het ’t merkverhaal moet uitdragen: een pen is bij uitstek het middel om je creativiteit de vrije loop te laten.

Yune Social, actief met het maken van content voor grote merken voor social media, kent de kracht van actualiteit. Content die meedeint met het gesprek van de dag kan, mits subtiel en opvallen uitgevoerd, ‘viraal gaan’. Met dit in het achterhoofd bedacht het team een flipbook die de mooiste goals van het WK binnen 24 uur na de gespeelde wedstrijd liet zien. Ofwel: toen heel Nederland nog sprak over de mooiste goal van Nederland – Spanje (de kopbal van Robin van Persie), werd deze op een wel hele bijzondere manier door Stabilo gereproduceerd…

Om een en ander nog eens te overtreffen is er na de WK finale een flipbook gepubliceerd met maar liefst 3 WK goals, en wel de 3 mooiste van het WK. Los van de geweldige creatie, is de factor snelheid (twee keer binnen 24 uur een amazing video online), een belangrijk element geweest van de strategie.

Vertel ons over de uitvoering en het verloop van deze case

Nadat was bepaald dat het een flipbook moest worden, wat het wachten op een epische goal van Oranje. We werden hier op ons wenken bediend door Robin van Persi, met zij fantastische goal tegen Spanje. Direct na de wedstrijd is een team van 12 man (productie, tekenaars, video) de hele nacht aan de slag gegaan om de goal te vereeuwigen in een flipbook. Binnen 24 uur was de video online, terwijl heel Nederland nog napraatte over de wedstrijd:

https://www.youtube.com/watch?v=btWXBpcQ138 



Om te laten zien dat deze eerste viral geen “ongelukje” was maar onderdeel van een weldoordacht plan, werd de nacht na de WK-finale een tweede video gemaakt met daarin de Top-3 mooiste goals van het WK. Ook deze productie ging viraal:

https://www.youtube.com/watch?v=IehWY6JFjWo

Wat maakt deze case succesvol?

Het succes van deze video heeft te maken met de snelheid van publiceren na een evenement waar heel Nederland over spreekt, maar zeker ook vanwege het craftmanship. Per video hebben een batterij tekenaars samen met een videoteam en een seedingstrateeg de hele nacht doorgewerkt om binnen 24 uur een verbluffend kunstwerk af te leveren in bewegend beeld. De wereld bracht massaal lofuitingen voor zoveel passie met een pen…

Dat gezegd hebbende, hebben de 2 virals gezamenlijk wereldwijd ongeveer 6 miljoen video views gegenereerd, waarvan ongeveer 20% in Nederland:

  • Gezamenlijke views Youtube: 3,4 miljoen
  • Gezamenlijke views Facebook (bij benadering): 1,5 miljoen
  • Gezamenlijke views zelf hostende media (bij benadering): 1 miljoen

De video is in Nederland op zowel NOS (NED 1) als VI Oranje (RTL4) getoond. Voor compilatie, zie: https://www.youtube.com/watch?v=hY1tIGcl4-M

Nationaal was er geen ontkomen aan, oa op sites als Voetbalzone, VKMag, Verse Reclame, Reclameslagers, Adformatie, Marketingfacts, Zie.nl, Telegraaf, Flabber, Metro en Spits. BN’ers met veel volgers op social media als Jack van Gelder en Ryan Babel deelden de video met hun volgers.

Internationaal hebben vele bekende en gezaghebbende titels de video’s gepubliceerd, waaronder TIME (zie http://time.com/2886346/robin-van-persie-world-cup-header/), The Guardian, Corriere dello Sport, Mashable, Le Monde, Yahoo! Sport, ESPN, Reddit en Bleacher Report.

De eerste viral werd door Versereclame.nl uitgeroepen tot de beste viral van het WK, boven o.a. Jumbo, Hema en Heineken ( http://www.versereclame.nl/2014/06/14/de-beste-wk-campagnes-en-inhakers/ )

Hoewel de opdracht uitgezet werd door Stabilo Nederland, en er ook in Nederland tenminste een miljoen views zijn gerealiseerd, heeft Stabilo Internationaal natuurlijk behoorlijk meegeprofiteerd. De hoogste baas vond het aanleiding om naar alle landen een mail te sturen waarin Nederland werd geroemd om de vernieuwende en doeltreffende aanpak.

Over Yune

Yune is een content marketing bureau. Wij produceren daily content en campagnes om mensen en merken te verbinden. Dat doen we in alle soorten en maten (copy, blogs, facebook posts, tweets, video) en voor de mooiste merken van Nederland, waaronder Albert Heijn, de Bijenkorf, Philips, ABN/AMRO, Praxis, Dr.Oetker, Stabilo en Vodafone.

ZB Communicatie & Media >>

De Case

Spooraannemer BAM Rail nam eind 2013 met ZB Communicatie & Media een gewaagde keuze: een deel van de interne communicatie zou gaan plaatsvinden via het open platform Facebook. Aan deze opmerkelijke keuze lag de behoefte om 24/7 in contact te zijn met de 700 BAM Rail’ers waarvan een groot deel dagelijks op het spoor te vinden is. En ook om met minder budget de communicatiedoelstellingen te behalen.

De Facebook-pagina kreeg de naam van het eerder opgeheven personeelsmagazine Teamwerk en werd een succes: 100 likes in één weekend, 210 in drie maanden. Inmiddels staat de teller op 306.

Welke strategieën zijn er ingezet?

Facebook Teamwerk maakt deel uit van een interne middelenmix:

  • Facebook (continu): fun, nice-to-know;
  • Teamwerk-krant (8x per jaar): nieuws, verhalen, achtergrond, de diepte in;
  • Teamwerk-dagen (1 x per jaar): live in gesprek over BAM Rail en de strategische keuzes. Biedt volop redactionele input voor Facebook en kranten;
  • Teamwerk special (1 x per jaar).

Waarom Facebook?

Budgettair gezien een logische keuze; Facebook is gratis.

  • We wisten: BAM Rail’ers zitten meestal niet achter een bureau, maar hebben wel een smartphone.
  • We wisten ook: BAM Rail’ers zijn behoorlijk actief op Facebook. Met regelmaat verschenen posts met foto’s van het werk, inclusief stoere teksten: ‘Met deze dikke machine aan het werk’. De mannen zijn trots, en dat is een belangrijke pijler onder het Teamwerk-platform.
  • Facebook is fun, en juist dat raakten we kwijt met het verdwijnen van het personeelsblad in print. Teamwerk op Facebook moet vooral leuk zijn. Strategische verhalen, pijnpunten, discussie: daar is de Teamwerk-krant voor die is blijven bestaan en acht keer per jaar naar de medewerkers thuis wordt verzonden.

Vertel ons over de uitvoering en het verloop van deze case

Hoe we werken:

  • Op het moment dat de Facebookpagina ‘online ging’, hebben ZB-redacteuren die gevuld met content uit het archief van Teamwerk (vijftien jaar aan ijzersterk beeldmateriaal), nieuws uit het vak en funberichten over spoorwerk.
  • Een week voor de start zijn BAM Rail’ers gezocht die zeer actief zijn op Facebook. Als ambassadeurs zijn zij veel gaan posten.
  • Een werkschema garandeert een continue stroom aan berichten: twee contentredacteuren van ZB en de communicatieadviseur van BAM Rail, monitoren, pushen en porren én posten minimaal een keer per week. En houden bovendien ogen en oren open om onderwerpen die op Facebook voorbij komen te vertalen naar de krant (en vice versa).
  • In elke krant is altijd minimaal één onderwerp afkomstig van Facebook, bijvoorbeeld een door medewerkers gestarte discussie.
  • Dagelijks worden er inmiddels berichten gepost door de doelgroep.
  • Na elke krant plaatsen we content door op Facebook. We reageren liken en reageren op elke post: er ontstaat echt contact.

Zie ook de Facebookpagina: http://facebook.com/teamwerkbamrail

Resultaten

Facebook blijkt een succes. Een overzicht:

100 likes in een weekend, 210 in drie maanden. De teller staat nu op 301 likes. Een deel daarvan is familie, vrienden en oud-medewerkers (secundaire doelgroep).

Gemiddeld zien 310 mensen per dag de activiteiten van de pagina voorbij komen op hun tijdlijn (bereik)

Het hoogste bereik (het aantal personen dat een bericht heeft gezien) op een bericht: ruim 6.200 personen

In de laatst gemeten week is er 197 keer op een post geklikt (betrokkenheid/engagement).

Wat maakt deze case succesvol?

De belangrijkste ingrediënten van het succes:

  • Facebook is dé plek voor fun en succesjes. Dat sluit perfect aan bij de doelstellingen van de interne communicatie van BAM Rail;
  • De crossmediale verbinding met andere middelen zorgt voor diepgang;
  • Medewerkers van BAM Rail zijn actief op Facebook, we communiceren met hen op een plek waar ze graag zijn;
  • De werkzaamheden van de medewerkers (langs het spoor) leveren interessante foto’s op en geven veel aanleiding tot conversatie.

De volgers van Teamwerk op Facebook liken en delen veel. Foto’s van een afgerond project of videobeelden van een machinist vanuit zijn machine op het spoor: ‘Dit is mooi werk jongens!’ Of: ‘Check deze foto: monteurs energievoorziening zijn niet zo bang uitgevallen. De mannen van staal (koper)!’ Een oud-medewerker plaatst: ‘Hallo vrienden! Het is gelukt. Ik heb jullie via Teamwerk op Facebook weer gevonden!’

De aanvankelijke angst dat medewerkers op moeilijke onderwerpen op Facebook heftig zouden reageren, schelden of zich anderszins negatief zouden uitlaten, is niet bewaarheid. Er wordt niet gemopperd en gescholden. Over wissels op het spoor ontstond zelfs een mooie, vakinhoudelijke discussie, die redactioneel is vertaald in de krant.

Over ZB Communicatie & Media

ZB is een allround bureau voor online en offline communicatie.

Wij ondersteunen bedrijven als T-Mobile, PGGM, Radboudumc en SNS Bank in hun communicatie met bijvoorbeeld klanten, opdrachtgevers, leden en medewerkers. 
We informeren online, duiden en verdiepen in print, emotioneren met video, gaan de interactie aan via social media. Een slimme strategie en creatieve content zorgen daarbij voor de juiste kruisbestuiving. Van (digital) storytelling tot social intranet en van magazine tot Facebook-app.